Greenhouses logo
Culinary experience in little greenhouses
with
Mallory Gabsi & friends

Het Greenhouses concept verhuist naar het Maritiem Station aan Tour & taxis van 5 november tot en met 19 december met Mallory Gabsi achter het fornuis met de ondersteuning van Choux de Bruxelles.

Mallory Gabsi zal er sterrenchefs (Belgische of buitenlandse), jonge beloftevolle koks of chefs met een uniek concept uitnodigen. Er zal voor elk wat wils zijn aan verschillende tarieven. Het belooft elke keer een gastronomische ervaring te worden.

Sinds jongsaf aan is Mallory Gabsi gepassioneerd door koken. Zijn roeping als kok wordt bevestigd als hij zijn stage begint bij l'Écailler du Palais Royal. Vervolgens start hij bij Sea Grill waar hij aan de zijde staat van Yves Mattagne, een onlosmakelijke duo werd geboren.

Zijn deelname aan Top chef opende de deuren naar een geweldige culinaire toekomst vol avontuur en geweldige ontmoetingen.

Dinsdag - Zaterdag

VAN 19 TOT 22 UUR

Gare Maritime (Tour & Taxis)
Ingang : Picardstraat 13 Rue Picard - Brussels 1000 Bruxelles

Yves Mattagne**

Yves Mattagne ontdekt zijn roeping tijdens vakanties die hij doorbracht aan de Belgische kust, in het hotel-restaurant dat zijn tante er runde. Het is trouwens tijdens deze periode dat zijn passie voor de producten uit de zee zal ontstaan. Na zijn militaire dienst, integreert Yves Mattagne de brigade van de Hilton Brussels vooraleer hij, drie jaren later, naar de Hilton Gatwick gaat te Londen, waar hij chef wordt, gedurende twee jaar.

Het nieuwe pop-up restaurant van chef Yves Mattagne is gelegen in het Koninklijke Musea voor Schone Kunsten aan het Koningsplein. Er is hier geen sprake van sterrenkeuken, Art Club biedt een verschillend concept: een wereldkaart geïnspireerd door de vele reizen van de chef en gericht op delen.

Relatie met Mallory: Yves Mattagne is de mentor of beter gezegd de culinaire gids van Mallory

Wout Bru**

Wout Bru is een Belgische chef-kok die in Eygalières zijn in 1997 opgestart restaurant Chez Bru uitbaat en sinds 2009 het bijhorende hotel Maison Bru. Wout Bru studeerde aan de sporthumaniora in Turnhout en de hotelschool ter Groene Poorte in Brugge. Na meerdere stages in Bretagne en in de Provençaalse Alpilles (bij l’Oustau de Baumanière in Les Beaux-de-Provençe in Frankrijk) en Londen, opende hij zijn eigen zaak in Eygalières, Le Bistrot d’Eygalières. De zaak kreeg reeds na anderhalf jaar een eerste ster en ontving in 2005 haar tweede ster In 2017 werd Bru zakenpartner van Marc Coucke, die in Durbuy het befaamde restaurant 'Le Sanglier des Ardennes' overgenomen had.

Relatie met Mallory, Bru vindt zijn keuken inspirerend, creatief en gedurfd; net zoals hijzelf?

Christophe Hardiquest**

Christophe Hardiquest** krijgt de smaak van het koken te pakken dankzij zijn Vlaamse grootmoeder. Hij geniet zijn opleiding aan de hotelschool in Namen en perfectioneert zijn kookkunsten in Brussel bij Wynants, Mattagne en Dabuyst en steekt vervolgens de Atlantische Oceaan over om er te gaan koken.

In 2001 lanceerde hij zijn restaurant Bon Bon in Ukkel in een meubelwinkel. In 2004 won hij een Michelinster. Het restaurant verhuisde in 2011 naar Sint-Pieters-Woluwe en kreeg in november 2013 een tweede ster.

Relatie met Mallory: Chef Hardiquis zetelt in de Jury van Top Chef en jureerd er ookt Mallory.

Loic Van impe

Doordeweeks staat foodvlogger en -blogger Loïc Van Impe in de keuken voor 'Zot van Koken' op VTM. Koken zit hem in de genen: zijn moeder en vader zijn kok en al van kinds af aan doet hij zelf niet liever dan in de potten roeren, bij voorkeur met verse ingrediënten uit zijn eigen groenten- en kruidentuin. Hij is een wervelwind in de keuken, én daarbuiten. Zijn recepten zijn erg populair op Facebook, Instagram en Youtube.

Relatie met Mallory : Ze komen elkaar tegen bij RTL-TVI en de klik was er onmiddellijk. Er staan nog heel wat projecten op stapel.

Charles Maxime Legrand

Charles Maxime Legrand, een jonge chef-kok, die zich doorheen de jaren reeds bewees bij Seagrill **, Nuance **, Le Funambule en La Tavola. Samen met Maxence Bourhala openen ze een restaurant in de stad Aat. Samen zijn ze een top duo met elk hun specialiteit.

Relatie met Mallory: Ze leren elkaar kennen bij de Sea Grill en worden al snel onafscheidelijk.

Gianmarco Gorni

Hij was één van de kandidaten van het programma Top Chef 2020, helaas werd hij te snel geëlimineerd omdat hij te genereus, gedurfd en creatief is. Hij heeft zichzelf al bewezen naast de zijde van gerenommeerde sterrenchefs: Thierry Marx, David Toutain en Sylvain Sendra. Koken is, zoals voor alle Italianen, een religie. Hij ademt koken. Gianmarco is de chef van het bistronomische restaurant Goguette in Parijs, waar hij gerechten creëert op basis van streetfood Gianmarco, is van mening dat streetfood niet enkel gerechten zijn die met de handen gegeten worden, maar op gastronomische wijze.

Relatie met Mallory: Tijdens Top Chef worden ze al snel vrienden. Malou houdt van zijn gewaagde kant en zijn manier van koken.

    

AANMELDEN NIEUWSBRIEF

Wees niet de laatste persoon die het weet, kom binnenkort bij ons.

Gezondheidsregels

Wij stellen alles in het werk om de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde gezondheidsregels voor de heropstart van de horeca te respecteren.

 • Plaatsing van verschillende automatische handgeldispensers aangeboden door Pop Solutions. Deze dispensers zullen verspreid staan op het hele terrein van Greenhouses.
 • Alle personeelsleden dragen een stoffen mondmasker dat regelmatig zal worden vervangen.
 • De personeelsleden bewaren een afstand van 1,5 meter
 • Elke serre, de uitrusting, het meubilair, de sanitaire ruimtes worden gereinigd en ontsmet na elk gebruik.
 • Aan de ingang van het terrein en in de sanitaire ruimtes wordt een affiche met daarop de gezondheidsregels opgehangen. Deze regels beschrijven de te volgen maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.
 • De serres zijn ontworpen om plaats te bieden aan het aantal mensen dat is geautoriseerd door de gezondheidsregels van de Nationale veiligheidsraad.
 • Elke klant wordt door onze hostessen naar zijn serre gebracht.
 • Menu’s en wijnkaarten zijn enkel beschikbaar via QR-code.
 • Elektronisch betalen geniet de voorkeur.
 • Onze regels zullen worden aangepast naargelang de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde gezondheidsregels.