Greenhouses logo

Culinary experience in little greenhouses

Het concept van Greenhouses , bestaat in 15 kassen van 4 tot 6 mensen, geïnstalleerd op een klein ponton in het midden van een idyllische omgeving.

Dinsdag - Zondag

VAN 19 TOT 22 UUR

NovaRode Park (kant vijver) 1640 Sint-Genesius-Rode
Parking: (oude) Stationstraat 4 1640 Sint-Genesius-Rode

    

INSCRIPTION À LA NEWSLETTER

Inscrivez-vous à notre newsletter pour recevoir les dernières nouvelles ou des LAST-MINUTES sur GreenHouses By id event srl.

Gezondheidsregels

Wij stellen alles in het werk om de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde gezondheidsregels voor de heropstart van de horeca te respecteren.

  • Plaatsing van verschillende automatische handgeldispensers aangeboden door Pop Solutions. Deze dispensers zullen verspreid staan op het hele terrein van Greenhouses.
  • Alle personeelsleden dragen een stoffen mondmasker dat regelmatig zal worden vervangen.
  • De personeelsleden bewaren een afstand van 1,5 meter
  • Elke serre, de uitrusting, het meubilair, de sanitaire ruimtes worden gereinigd en ontsmet na elk gebruik.
  • Aan de ingang van het terrein en in de sanitaire ruimtes wordt een affiche met daarop de gezondheidsregels opgehangen. Deze regels beschrijven de te volgen maatregelen om zichzelf en anderen te beschermen.
  • De serres zijn ontworpen om plaats te bieden aan het aantal mensen dat is geautoriseerd door de gezondheidsregels van de Nationale veiligheidsraad.
  • Elke klant wordt door onze hostessen naar zijn serre gebracht.
  • Menu’s en wijnkaarten zijn enkel beschikbaar via QR-code.
  • Elektronisch betalen geniet de voorkeur.
  • Onze regels zullen worden aangepast naargelang de door de Nationale Veiligheidsraad opgelegde gezondheidsregels.

Vermijd voedselverspilling

Eén ding is duidelijk: wij Belgen zijn niet de beste leerlingen van de klas.

 • Jaarlijks wordt 3,5 miljoen ton voedsel weggegooid.

  Jaarlijks wordt 3,5 miljoen ton voedsel weggegooid.

 • We verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per inwoner.

  We verspillen gemiddeld 345 kg voedsel per inwoner.

 • En van die 345 kg wordt 15 kg thuis verspild.

  En van die 345 kg wordt 15 kg thuis verspild.

Geschat wordt dat wereldwijd bijna een derde van de voedselproductie voor menselijke consumptie verloren gaat of wordt weggegooid. Maar er is verspilling op alle niveaus.


Als eventorganisator hechten wij veel belang aan ecologische verantwoordelijkheid en voedselverspilling. Elk van ons heeft een rol te spelen, daar zijn wij van overtuigd. En daarom wilden wij bij de uitwerking van ons Greenhouses-project verspilling vermijden door samen te werken met een betrouwbare partner:

ALPACA verzamelt voedseloverschotten van evenementen om ze te verdelen onder de minderbedeelden. Zo bieden ze een concrete oplossing om de ecologische voetafdruk van ons evenement te verkleinen zowel voor de gemeente waar we te gast zijn als voor een deel van onze mooie planeet.

Zoals u zeker al hebt gehoord in de media hebben de voedselbanken het in deze moeilijke tijden niet makkelijk. Dankzij hun netwerk van verenigingen kunnen ze de voedseloverschotten van onze verschillende traiteurs van Greenhouses herverdelen.

Tegelijkertijd verzamelen en herwaarderen ze al uw organisch afval, zowel van plantaardige als van dierlijke oorsprong. In tegenstelling tot de klassieke compost is het dankzij dit innovatief systeem mogelijk om producten zoals vlees of vis op industriële wijze te herwaarderen, zonder risico’s voor mens en milieu. Zo slagen we erin bijna alle voedingsoverschotten te verwerken en de ecologische voetafdruk van ons evenement te verkleinen.

Dankzij onze samenwerking met ALPACA:

 • Verhinderen wij dat voedsel geschikt voor consumptie terechtkomt in de vuilnisbak;
 • Voeden wij personen in nood;
 • Stellen wij een vereniging in staat haar middelen voor voedselherverdeling verder te ontwikkelen;
 • Herwaarderen wij alle soorten organisch afval;
 • Verkleinen wij de ecologische voetafdruk van ons evenement.

Door gebruik te maken van deze dienst, kunnen wij ons evenement zo goed mogelijk afstemmen op uw ecologische en maatschappelijke waarden.

SOLIDARITEIT

Covid-19 confronteert de wereld momenteel met een ongeziene pandemie. Terwijl de meeste mensen in lockdown zaten, zijn sommigen onvermoeibaar blijven doorwerken, met verwaarlozing van hun familie en hobby’s, zonder tijd te nemen om een gezonde maaltijd met kwaliteitsproducten te nuttigen. Deze mensen schoven hun vermoeidheid aan de kant en gaven niet op om de hele bevolking te helpen. Het collectieve bewustzijn is immens. Zij zijn de helden van deze pandemie en nu is het belangrijk om hen wat plezier en fijne momenten te bezorgen.

Daarom heeft id event beslist om 12 diners* voor 2 personen te schenken aan deze helden van de lockdown.

Maar dat is nog niet alles: bovenop deze 12 diners schenkt id event met veel plezier nog 5 diners voor 2 personen aan vrijgevige mensen uit de gemeente die het Greenhouses-project een warm welkom geeft.

*Waarde van het diner: € 240. (Bestaande uit twee 4-gangenmenu’s met koffie en versnaperingen, 1 aperitief per persoon, 1/2 fles wijn per persoon, water en frisdrank à volonté.